Wednesday, September 24, 2014

Menjadi duta Jepun tidak rasmi : Part 1

Duta sangat ngko kan? Lalu jalan duta tiap-tiap hari ada lah. hahah

Pada minggu terakhir kelas Bahasa Jepun, sensei kami mengatur pelbagai aktiviti untuk kami. Pertamanya luncheon bersama exchange student Jepun dari Okinawa yang buat practical kat skolah kami. Seterusnya lawatan daripada Sendai untuk promote culture dan tempat menarik sekitar Tohoku. Petang plak "Chat Time" dimana skolah kami organize satu aktiviti minum petang bersama pelajar-pelajar bahasa yang lain. Kira macam get together sambil usha awek-awek...eh silap. Sambil test power ngayat awek dalam bahasa yang kita belajar. Silap lagi...senang cita semua tu la. hahah

Dan aktiviti last, minum petang bersama pelajar Jepun yang belajar bahasa omputih kat skolah kami. Bunyi nya cam banyak je kan? Tapi tiga je yang jadi. Takpa, arini cite pasal makan tengah hari dengan bebudak Okinawa tu la. Bawak diorang gi makan kat mamak. Sensei suh gi bawak makan kat foodcourt Pavilion. Aku pikir-pikir balik, klo foodcourt tu apa je yang ada kan. Bawak gi mamak la. Bley try makan makanan mamak sama dgn ada nasi berlauk hasil jualan sorang makcik ni.

Aku sebenarnya memang dah tak lalu nak makan mamak. Mana tak nya. Tiap-tiap hari makan benda sama je. Aku ikut suara majoriti sebenarnya. Geng-geng pompuan budak kelas aku ni no satu jimat, no dua mesti nak makan ringan-ringan aja. Bila kat ujung-ujung kelas tu memang aku spend on makan sampai ada sekali makan tu RM40 untuk lunch sahaja. Haa ngko~~ Eh! Ko nak cite pasal pemakanan ko setiap hari ke atau nak cite makan-makan bersama budak Jepun tu? hahah

Bersambung.....

Bukan main hula hup lagi baju bebudak ni. Gamba makan-makan tak banyak pun amik. Sibuk melayan bebudak ni pilih apa makanan nak bagi diorg rasa.

7 comments:

  1. hamooii...sambil nyelam minum air nampak ahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. sob sob sob.
      Terharu dgn JM, asik JM je yg komen. Terima kasih banyak ye.

      Delete
  2. Rei! itulah sikap sis Jm ni klau org tu singgah blog sis sekali je pun, sis akan terjah blog beliau even dia x dtg terjah lagi. lagi pun sis suka blog rei ni boleh senyum sorang2 heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tambah lagi terharu ni.
      tapikan, asal komen kat blog JM je, tak nampak pun komen tu diapprove? Ke tak sampai ke tangan JM?

      Delete
    2. Ehhhh yang! Ada ada tp belum approve. Rei ada komen ke yahhhooo!!!

      Delete
  3. haha... Rei hang pandai... comeii.... ish :p i likeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. awek J-pop mana yg paling bekenan? hahah

      Delete