Friday, June 14, 2013

Day 3 - Chinatown, Incheon

Akibat kuar pagi, balik malam, aku dah menjadi sangat lemau. Hasilnya, pada hari Ahad merangkap hari ke-3 aku disini, aku menghabiskan masa dengan tidur. Oh...nikmatnya. Pastu menyesal! Apa kejadahnya jalan jejauh pastu nak tido. Sirius letih beb. Kul 12 tengah hari baru bangun. Itupun sempat sambung lagi tidur dan bangun kul 3. Dasat.

Bila dah bangun dari kemamaian, mengikut itinerary, harini aku sepatutnya lepak dengan Team Healing brush iaitu Marshall, letih punya pasal terpaksa postpone. Klo tak dapat aku jumpa otai potret yg aku kagumi. Hahah. Ok, dah siap2 mandi apa semua, bergegas ke Chinatown. Target utama, nak shooting kilang Bukseong.

Aku lambat sebulan, sebab Running Man baru je buat pengambaran dekat area Chinatown, Incheon. Klo tak dapat jumpa Ji Hyo..huhuhuh

Map sekitar Chinatown.

Interior kedai nii sangat kiyomi. Nak shooting tapi segan pasal lalu je.

Tu dia beratur panjang. Ni la restoren yang RM shooting.

Boleh nampak ala-ala port Klang dari sini.

Ada kedai, ada umah urut, ada umah..macam-macam ada.

Ni kedai apa tak tau. Hotel kut.

Suka exterior Cafe ni. Memang k-drama abis.

Sakura baru lepas gugur.

Ni nak pergi kawasan perumahan.

Camne ntah sesat sampai sini.

Sepanjang lorong ni ada mural panting yang menceritakan tentang sejarah K-pop, eh silap Korea.

Ni nak gi ke taman. Agaknya time Autumn mesti menarik.

Lalu sini dulu, jap lagi baru singgah makan.

Bagus gak diorg buat sign kat jalan mcm tu. Kalau kat Mesia, tanda dilarang masuk tu lah org dok sibuk langgar. Klo camni kompom segan nak langgar.

Tengok lampu camtu saloon mamak kat sini la kut.
Para photographer pun sibuk nak amik gamba asap kilang. Time ni sirius sejuk. Aku mengigil. Diorang pun tgk pelik apahal mamat ni pakai baju sehelai je. Handal btul ko jang~

Kilang apa, aku tak tau.

Sblum ni air surut, time aku gi ni elok plak byk perairan.

Asap yang diorang-diorang tadi sibuk shoot.

Pintu gerbang utama nak ke Chinatown.

Okes.masa yang ditunggu-tunggu. Kosong takda pelanggan.

Yeayyy~ Jajangmyeong perisa seafood yang sangat lazat~

4 comments:

  1. wah..suda blog suda ada kaler2..wo nanti aja aku cemana nak buh kaler2 hahaha

    ReplyDelete
  2. mse autumn msti chantek kt sini~

    ReplyDelete