Wednesday, October 19, 2016

Kehidupan Di Jepun

Assalamu'alaikum semua.

Dah tiga minggu aku kat Jepun ni. Boleh kata dah nak rabak dah poket. Klo sekali kuar jalan, akan habis dalam 10-20ribu yen. Menganga la lepas tu pasal takde duit nak makan. hahah

Transport dengan tempat tinggal memang mahal la sini. Jadi klo yang first time nak kemari, standby la ye duit utk tu, dan makanan tak payah la berangan nak makan sushi ke apa. Korang bawak nasi himpit bebyk sama ikan bilis ke, budu ke, semperit ke, serunding ke. Jimat duit utk transport sama tempat tinggal ye. Klo ada peluang pakai couchsurfing tu sebat aja. Lagi jimat banyak. Nak tumpang umah den pun buleh. Tapi pengeras perencah nasi goreng satu kotak besar la. hahahaha

jangan lupa layan video ni ye kengkawan

Kehidupan di Jepun


4 comments:

  1. Jang... Nihon de nani o shimasuka?

    ReplyDelete
  2. Yeay!! No wonderlah lama x update..menarik!!!! Baru tgk part 3 nanti nk sambung lg..quite interesting

    ReplyDelete