Sunday, May 22, 2016

Day 4 - Perjalanan dari Prau ke bandar Jogja

Cerita Day 3 boleh baca kat sini.

Dah nak sampai ke penghujung ekpedisi kami. Lepas ni tak menarik sangat gambar dan ceritanya. Sebelum tu meh sajikan gamba yang ada.

Malam terakhir kami, masing-masing tak nak terlepas shooting milkyway, sampai ada yang sanggup bangun dua tiga kali untuk tengok langit. Dan Alhamdulillah ada rezki kami untuk shooting apa yang dihajatkan. Cuma aku terlepas shoot timelapse aja. aigooo~~~




Gambar mukadimah yang disunting pada pukul 3 pagi. Langit baru lepas cerah.

Dinner terakhir yang simple.

Tanggungjawab harus ditunaikan

Matahari baru nak naik
Rezeki kami, cuaca sangat baik

Aku takde proper ambik gamba, dok fokus kat timelapse aja. Jadi hasil gamba yang tak seberapa

Breakfast terakhir di atas gunung

Sebelum ni aku ada mention yang sepatutnya mount prau ni tak bley naik, tapi rezeki kami dapat kebenaran spesel. hehehe

Oooo sedihnya....nak kena tinggalkan tempat ni.

Meneruskan perjalanan kami dalam jam 9 pagi

Ni startingnya

Most of the time jalan menurun macam ni. Tersilap langkah bye bye terus

Ni dah separuh jalan. Part terakhir yang melalui jalan mencabar.

Nyaris nak tergelincir kat sini. Syukur Alhamdulillah takda apa-apa yang berlaku

Sementara tunggu yang lain, kami berehat dulu.

Tak yah pakai drone pun buleh amik gamba camni. heeheh

Ni partnya
Tak pasti gerai-gerai kat sini sebenarnya berpenghuni atau tidak. Klo tak dah pekena kopi dah ni

Geram betul aku dengan geng2 porter ni sebab diorang laju giler

Dah nak sampai

Mesti pekena ni dulu kasi tambah gula skit

Tak lama lepas tu baru yang lain-lain sampai

Comel aja bebudak skolah tadika ni

Siap-siap untuk berangkat pulang

Turun gunung semua jadi anti sosial balik. Update apa yang patut. Lepas dari gamba ni aku tidur sepanjang perjalanan. Letih gilossss~~

2 comments:

  1. ok la jeles gambo milkyway cantek
    kbye

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok tangan yang menyunting ah~ ahahhah

      jeles dgn Azra gi jalan merata

      Delete