Tuesday, May 3, 2016

Day 2 Part 1 - Puncak Sikunir, Indonesia

Sambungan dari Day 1

Tidur lena tanpa gangguan walaupun sejuk menusuk tulang. Syukur Alhamdulillah, barangkali keletihan. Perjalanan kami pagi ini bermula seawal 3 pagi. Kami akan pergi ke Puncak Sikunir. Dari rumah tumpangan hingga ke lokasi mengambil masa dalam 30-45 minit.

Mujur pagi tu aku sempat warm-up, klo tak jahanam badan.

 



Pagi-pagi dah ada orang meniag.

Terus sampai puncak, gamba semasa pendakian tidak sempat dirakamkan kerana keadaan gelap gelita.

Lihatlah berapa ramai penduduk disini hadir melihat keindahan ciptaan-Nya

Sebabkan aku dok sibuk explore apps baru. tak sempat nak properly shooting. Oh, ni bukan kamera saya

Tersilap langkah, bye-bye

Ini adalah view dari atas

Jika ada niat untuk memiliki baru, inilah hasilnya

Dah puas, jom kita turun

Surau tu kecik je, mujur kami semua dah berwudhu siap-siap, dan solat merata-rata la

Dah balik baru perasan port ni. Cantik klo selfie. hahah

Beginilah dia keadaan laluan kami.

Turun kejap je, tau-tau dah dihiburkan dgn persembahan ni

Malam day 1 hujan lebat, kami risau akan bagaimana keadaan pendakian nanti. Syukur Alhamdulillah, cuaca cantik pagi ni

Pekena kopi dulu sementara menunggu yang lain. Aku terlupa sebentar tentang konsep travel dimana kita perlu tinggalkan kebiasaan kita. Kopi ni tak bertapis, mula2 sampai, aku dok pikir "apahal la tak tapis?",  Lupa! kita berada dinegara orang, jadi perlu ikut cara mereka.

Klo camping sini pun macam best juga

Ahli rombongan telah dijumpai.

Udah sampai bawah

Scenery malam tadi yang tak dapat dirakamkan, so siang baru nampak signboard

Aktiviti seterusnya adalah mencari makan

Banyak kedai yang dah habis lauk, mujur makcik kedai ni sudi menerima tempahan masakan panas dari kami.

4 comments:

  1. mak aih..rama sgt umat kat atas tu..dah mcm kenduri ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpaksa berasak-rasak dgn diorg. Mujur diorg rakyat tempatan.

      Delete