Tuesday, January 5, 2016

Day 4 - Incheon Park & Itaewon

Selamat Tahun Baru semuanya~

Tak sempat nak update entry recap cite tahun lepas. Takpela, kita setelkan dulu cite-cite travel Korea yang kat sana dah masuk musim sejuk dah kan.

Ok, hari Ke-4, tiada pergi kemana-mana. Cuma kamera aku tak shooting lagi gegamba daun kuning ni, jadi bebudak ni bawak aku ke Incheon Park. Memandangkan si Naz ada kelas petang, so dia join kami kuar pagi dan sampai tengah hari je. Punya la liat nak bangun memasing, aku siap lima kali bangun diorg tak bangun-bangun lagi. hahah

Si Naz jadi bersemangat nak shooting sebab persatuan pelajar dia ada menganjurkan pertandingan fotografi yg bertemakan musim luruh. Nak jadikan cerita, si Naz menang. hahah. Mungkin sebab aku pilih gamba kut. Cewah~ ekekeke.

Time ni aku tak perasan yang kamera aku dah start buat hal. Patut la gamba tak semenggah je.

Sarapan pagi aku, nak tunggu diorg-diorg ni bangun, aku gi merayau sendirian

Tengah merancang perjalanan

Complicated gak nak gi Incheon Park ni klo tak reti bahasa korea.

Sampai sudah

Tudia~~ sudah nampak dedaun kekuningan

Apa yang tak kena dgn port ni? Aku mcm jem kejap nak shooting apa pun tak tau.

Pas shooting kat sini, ada la sorg pakcik tu dari jauh dah menjerit ckp jgn amik gamba dia. Tau la pakcik. kitorg bukan nak amik gamba pakcik pun.

Kitorang dok habis kan masa kat sini je berejam. Selfie la, amik gamba kucing la.

Binch gak terbaik. Hantam ajala~ perut dah lapar ni.

Time aku shooting ni, boleh plak anjing datang dekat dgn aku. Melompat kejap~

Tengok tu~ Apa la budak dua orang tu buat?

Makan tengah hari kami.

Tiba masa utk berpisah. Si Naz nak gi kelas, dan kami menuju ke Incheon

Memandangkan kami takde apa nak kejar, langsung terus ke Incheon dgn menaiki bas.

Dah 3 kali sampai Korea, ni first time la jejak ke sini. Teruk betul.

Kami lepak sini agak lama juga.

Baru perasan ada Hat's On kat Itaewon. Tapi topi takde yg best ler.

Ok. Berkampung kat sini selama dua jam.

Sini la port kami lepak.

Stress aku bila tgk gamba tak sharp. Ini lah jadinya bila shooting tiada mood.

Oh sini rupanya area yg banyak pub dan disko tu.

Perut dah lapar, anak-anak bujang ni memasak. Aku tolong kemas je

Tudia~~

Sedap uii makan cenggini.

2 comments: