Tuesday, March 4, 2014

Day 10 - Busan

November 3, 2013

Gilo ahhh~~~ berbulan-bulan baru nak hapdate kembali blog aku ni. Sampai password pun bley lupo. ekekek

Actually, entry ni kira last la untuk cite-cite K-pop, dan entry ni gambo tak banyak. Makanya, usahla kalian bersedih~

Pagi Ahad merangkup hari terakhir, kami nyaris nak hanyut akibat keletihan ditambahkan pula bilik motel kami menginap tu ditutupi dgn kain langsir pada tingkapnya. Gelap gelita wei, nak ke toilet pun bley tersadung. Mujur aku kunci jam, klo tak babai~

Takde apa yang menarik yang berlaku. Hanya aktiviti santai-santai aja. Siap bley lepak kat dalam sebuah department store ( Aku tak ingat apa namanya, dia terletak bersebelahan dgn Lotte Department Store Nampo-dong) tengok pameran air pancut beraneka ragam.

Tapi, ada peristiwa yg aku tak lupa bila duit dah habis ni,  boleh gatal pergi tanya jaket kat ada satu kedai ni. Memula masuk nak tanya rege tu, gaya memang dah macam petaling street. Ala....yang kuo kalkulator pehtu kononnya taknak bagi tau jiran sbelah berapa rege diorg jual. Yang tukang jual tu plak, bukan main gedik-gedik lagi dengan aku. Bawak balik mesia kams. haa~

Dalam kul 12, dah kena kelam kabut nak ke airport. Alhamdulillah, perancangan untuk balik berjalan dengan lancar. Just sesat skit je masa nak amik bag kami kat motel.

Breakfast pagi ni. Konon satu tak cukup la kan, order satu lagi.
Ada cite kelakar pasal benda ni. Ianya terletak didalam toilet kat Lotte Department store. Ok cantik! Bley basuh sisa kumbahan dgn adanya benda ni. Tapi, apsal warna biru, pastu rasa panas-panas skit. Ah~~ mungkin sabun ni, jap lagi kena bilas. Tak lama pastu, ada sorang mamat kpop tanpa segan silu amik benda ni dan buat kumuh-kumuh. Cilaput! Listerine rupanya. Terkono den. wahakahakh
Seronok la nak gi ke menara Busan tak payah nak daki-daki bukit. Just naik eskalator dh sampei.
Tanglong-tanglong yg menghiasi pintu masuk tokong.

Dah sampei ke lokasi.
Macam dataran pahlawan pun ada. Itu menara taming sari.
Misi seterusnya nak cari souvenir.
Suka tgk environment kat sini.
Dah jumpa kedai yang buat aku tak tenteram. Klo tak beli gak topi, tak tau nak cakap apa la. Kat 5 kedai dah pergi.

Mungkin event banyak buat kat kawasan ni, masa sampai diorg baru kemas-kemas

Wah. ada kepchi~
Gambar terakhir yang aku snap. Dengan itu berakhirlah pengembaraan 10 hari ke negara kpops~

1 comment:

  1. X tahu nk komen ape sbb entri pendek sgt boleh giteww
    Part listerine tp buat cuci lepas 'ehemm2' mmg x leh thn peyut nk gelak

    ReplyDelete